20 Ocak 2013 Pazar

Son yaptıklarım...


        Herkese selam olsun.Son yaptıklarımı sırasıyla paylaştım öncelikle portakal soslu irmik tatlısı cok hafif ve acayip lezzetli bir tatlı oldu ....Ve bir arkadaşımın mutlu bir günü için yaptığım şeker hamurlu pasta tasarımım ve çikolatalı muffinlerim...Ağzınızın tadı hiç bozulmasın mutlu günler geçirmeniz dilegiyle.



Malzemeler :
  • 1 lt. süt
  • 6 çorba k. irmik
  • 1 çorba k. nişasta
  • 1 su b. toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 pk. yulaflı bisküvi

Sosu için:3 portakal suyu,1 çorba kaşığı nişasta,2 çorba kaşığı toz şeker   
    
Hazırlanışı:
  Sütü tencereye döküyoruz ve içine irmiği, nişastayı, toz şekeri ilave ediyoruz. Ocak üzerinde çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşınca içine portakal kabuğunu rendeliyoruz. Göz göz olup kaynayınca altını kapatıyoruz.

Kelepçeli pasta kalıbının altını çıkarıp halka kısmını servis tabağına koyuyoruz. Hazırladığımız kremadan kalıbın dibini kaplayacak kadar döküyoruz. Kalıbın kenarlarına yulaflı yuvarlak bisküvileri diziyoruz. Artan bisküvileri de elimizle kırarak kremanın üstüne serpiyoruz.

Tencerede kalan kremayı da üzerine döküyoruz ve kremamızı soğumaya bırakıyoruz. Bu arada sosu için, portakalların suyunu sıkıyoruz ve küçük bir tencereye döküyoruz. İçine şekerini koyup pişirmeye başlıyoruz. Nişastayı suyla karıştırıp tencereye ilave ediyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Portakal sosunu da kalıba döktüğümüz kremanın üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Üzerini portakal dilimi ya da cevizle süsleyerek servis ediyoruz.

NOT: TARİF OKTAY USTA'YA AİTTİR.



 



1 yorum:

  1. Her zaman ki gibi supersin veee yine ellerine sağlık arkadaşım! :)

    YanıtlaSil