25 Nisan 2012 Çarşamba

Kestaneli Toplar ve Böğürtlenli Kurabiye


Hani bazı tarifler vardır bir türlü denemeye cesaret edemezsiniz ,kestaneli toplar bunlardan biri bence zor gibi gözüküyor fakat lezzeti muhteşem özel günleriniz şık bir alternatif .Diger tarifim bögütlenli kurabiye hepiniz biliyosunuzdur mutlaka fakat yinede paylaşmak istedim.Tarifler portakal ağacından
kestaneli topları bize tattıran arkadaşım Yasemine ellerine sağlık diyorum ve sizede denemenizi tavsiye ediyorum TATLI GÜNLER.........

,Malzemeler:
 •2-2,5 paket çikolatalı ikram bisküvi, toz haline getirilmiş
 •1 portakal kabuğunun rendesi (ince tarafla rendelenip şekerle ezilmiş)
 •1 portakalın suyu
 •10 adet çikolata kaplı kestane ezmesi (veya sade kestane püresi)
 •1 avuç ceviz içi, dövülmüş
 •yarım çay bardağı süt

üzeri için:
•eritilmiş çikolata
 •antep fıstığı / hindistan cevizi

Hazırlanması:
 1.Toplar için süt hariç kalan malzemeyi karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek hamur haline getirin.
 2.Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız topları çikolataya batırıp antep fıstığında yuvarlayın.


 Malzemesi: 1 yumuşak tereyağ
 3 yemek kaşığı pudra şekeri
 1 kabartma tozu
 1 vanilya
 1 limon veya portakal kabuğu rendesi
 1 yumurta(sarısı içine, beyazı dışına)
 aldığı kadar un
 dövülmüş fındık
 böğürtlen veya vişne marmelatı
 Yapılışı:
Marmelat dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz. Kurabiye şekli verdiğimiz hamur parçalarının ortasını parmağımızla oyup, önce yumurta akına sonra fındığa batırıyoruz. 175-180C'de pişirdikten sonra ortalarına marmelatı yerleştiriyoruz. sonra da karşısınıa geçip hayran hayran eserimizi seyrediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder