11 Eylül 2012 Salı

Nişastasız Kolay Sütlaç ve Çikolatalı Cupcake

Geçen hafta yaptığım bu iki tarifi paylaşmak istiyorum sizinle özellikle sütlaç cok basit eger sütlü tatlı sevenlerdenseniz denemenizi tavsiye ederim..


  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 cay bardağı sıvıyağ+50 gr yumuşamış tereyağ
  • 1 cay bardağı süt
  • 2,5 su bardağı kekun(yoksa un+kabartma tozu+vanılya)
  • 1 paket kakao
  • 1 cay bardağı damla çikolata
Kreması:2 paket 80 gr bitter çikolata,2 paket sütlü çikolata,1 paket süt kreması ,3 çorba kaşığı tereyağ


Yapılışı:İlk önce oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri krema kıvamına gelecek şekilde çırpın,daha sonra sırasıyla süt ,sıvıyağ ve tereyağı koyup karıştıralım en son da un ve kakao koyalım.Kek hamurunu cupcake kaplarına esit şekilde paylaştıralım ve üzerine damla çikolatarınıda serpdikten sonra 180 derecede pişirelim.Kreması için ufak bir tencereye süt kremasını boşaltalım ocakta kaynayana kadar karıştıralım kaynayınca içine çikolataları kırıp eriyinceye kadar karıştıralım en son tereyağını koyup iyice çırpalım ve soğumaya bırakalım.Fırından çıkan cupcakelerinizi biraz soğuduktan sonra krema torbasına koyduğunuz kremayı ortadan başlayarak güzelce sıkalım ve renkli şekerlerle süsleyelim.AFİYET OLSUN......


                                                         Nişastasız Kolay Sütlaç

Yapılışı:1,5 kilo süt,1 su bardağı su ,1 su bardağı pirinç,1 su bardağı seker ,1 paket vanilya ve yumurta sarısı..
Pirinçleri güzelce yıkayıp 1 su bardağı suyla 10 dk pişirin, sonra sütü ekleyin ve yarım saat  daha pişirin en son şekeri ve vanilyayı koyup koyulaşıncaya kadar tekrar pişirelim ve altını kapatın ve kaselere boşaltın eğer fırın sütlaç sevenlerdenseniz sütlaç soğuyana kadar tencerede bekletin ve içine 1 yumurta sarısı koyun iyice karıştırın kaselere boşaltın fırının ızgara bölümünü acıp en üst rafta üzeri kızarana kadar pişirin...AFİYET OLSUN

NOT:Bu sütlacın içinde nişasta olmadığı için koyulaşana kadar pişirmek gerekiyor.Ben yarısını sade yarısını fırınlayarak servis ettim..