14 Temmuz 2012 Cumartesi

Happy Birthday Rana

  Bugun sevgili yegenim Rana'nin 3. yas gununu kutladik. Dogum gunumuzun temasi Rana'nin en sevdigi karakter olan Strawberry Shortcake ( Onun diliyle Su Periliydi). Sabah cok erken kalktik ve dogruca mutfaga girip hazirliklara basladik.Ben ikramliklari hazirlarken anneside onun istedigi gibi her yeri susledi .Tam saatin de cok sukur bir eksigimiz olmadan misafirlerimizi karsilaya bilmistik. Neyse ki cocuklari mutlu edebildigimiz bir gunu daha geride biraktik.Onemli olan onlarin mutlulugu degil mi zaten......Bize kalan tatli bir yorgunluk sadece...
Darisi nice dogum gunlerine insallah........

Menu: Ispanakli ve mantarli kol boregi
           Patlicanli poaca
           Yogutlu bugday salatasi
           Patates ve kabak salatasi
           Cikolatali cookes
  Telastan boregin ve patates salatasinin resmini cekemedim ama diger lezzetlerin tariflerini sirasiyla paylasicam sizlerle..   

    (su perili)dogum gunu pastamiz

      Cocuklar icin hazirlanan goody bags (yani sekerleme kutulari)
 
Ev yapimi limonata
Tarifi:7-8 adet limonu iyice yikayip kabuklarini ince taraftan rendeliyoruz ve sularini sikip 2 su bardagi tmoz sekere yatirip bir gece bekletiyoruz.Ertesi gun uzerine 3 lt su ekletip bir tasim kaynatip iyice sogutuyoruz ve ince suzgecten suzup icine limon dilimleri ve nane ile servis ediyoruz .Eger tadi cok sekerli gelirse biraz daha su ekleyebilirsiniz ben icine surekli buz ekledigim ekstra suya pek gerek kalmadi. AFIYET OLSUN..