12 Ocak 2012 Perşembe

CEVİZLİ BALKABAĞI PASTASI

        Ne zamandır balkabaklı pasta yapmak istiyordum açıkcası bir fırsatını kolluyordum sonunda bir arkadaş toplantısı için bugün yaptım ve hiç balkabağı yemeyenler bile tadını beğendiler bence sizde en yakın zamanda bu pastayı denemelisiz.Balkabağını hep aynı tarz da yemek istemeyenler için farklı bir lezzet oldu....
Pastayı  yaptıktan sonra ufak bir kaza atlatmış olsamda sonunda emek vermiş olduğunuz bir tatlının severek
yenilmesi beni mutlu...Tek üzüldüğüm şey yarın Ferda'ya söz verdiğim keki pisiremedim inşallah bir daha ki sefere ARKADAŞIM





   Malzemeler
  • Hazır sade pandispanya (ben evde kendim yaptım)
  • 150 gr  çırpılmış hazır krema
  • 1 kilo balkabağı
  • 2 bardak toz şeker
  • 500 gr ceviz 
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
   Şerbet için
  • 200 gr şeker yani 1 bardak
  • 2 bardak su
     Hazırlanışı:
      Şerbet malzemesini kaynatın ve soğumaya bırakın.Balkabağına şeker ekleyerek haşlayın.Haşlanan balkabağını püre haline getirin ve soğutun .Pandispanyayı enlemesine ikiye bölün şerbetle ıslatın .Balkabağı püresini pandispanyanın ortasına yayın.Üzerine ince bir tabaka çırpılmış kremayla kaplayın.Pandispanyanın diğer yarısını üzerine kapatın.Pastanın etrafını kalan kremşanti ile kaplayın.Cevizleri dış kısmına sıvayın.Pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.

Pandispanya tarifi: 4 adet yumurta, 2 bardak toz şeker, 1/2 bardak sıvıyağ,yarım bardak su ,2,5 su bardağı kek un yoksa( un-kabartma tozu- vanilya ).Yumurta ve şekeri kar gibi oluncaya kadar cırpın,sıvıyağ ve su ekleyin en son un malzemesini katıp 180 derecede pişirin.