23 Ocak 2012 Pazartesi

Balkabaklı Börek


   Havaların soğuk olmasından mıdır bilmem bu aralar mutfak evin en cazip yerlerinden biri benim için ve nedense canım sürekli tatlı türü tarifler yapmak istiyor.Son denediğim tarif  Balkabaklı börek çok kolay ve
lezzetli bir börek denemenizi tavsiye ederim.....

    Malzemeler:

  • 1 kilo balkabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yufka
  • 1 bardak ceviz içi,3 şeker kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (ben  fındık yağı kullandım)

   Yapılışı
     Balkabağını rendeleyin ve şeker ile yumuşayıncaya kadar pişirin.Piştikten sonra  tarçın ilave edin .
Yufkaları ikiye bölün .Sıvıyağı bir bardak suyla  karıştırın  yufkaların üzerine sürün. Hazırladığınız iç harcı yufkaların üzerine  koyup gül böreği şeklinde sarın. Börekleri fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sarısı sürün. 180  derecede kızarana kadar pişirin Böreklerinizi.fırından çıktıktan sonra sıcak olarak üstüne pudra şekeri serperek servis yapın   .Afiyet olsun....