21 Temmuz 2012 Cumartesi

Hosgeldin Ramazan.........



  Bugun ramazan'in ilk iftarini yaptik cok sukur .Uzun saatleri nasil bitiricez derken vaktin girmesiyle  butun gun hasretle yemeyi bekledigimiz nimetlerle doldurduk midemizi.Bu aksam ki ilk iftar soframiza iki tane misafirimiz vardi.Sabahtan aksam icin cok abartmicaz zaten cok fazla bir sey yenilmiyor diye karar aldiysak da ramazan bereketinden tabii ki soframiz doldu tasti yine..Benim icin ramazanin vazgecilmezi sicak pide ve tereyag oldugu icin hemen aklima evde pide yapmak geldi .Aslinda ilk defa deneyecegim icin biraz tereddut ettim ama sonuc da uc tepsi pideden geriye kalanlar iyiye isaretti.. 

Iftar Menusu: Kremali kabak corbasi
                     Zeytinyagli barbunya
                     Yogurtlu havuc
                     Yesil salata
                     Kuzu incik kapama
                     Iftariyelik-sicak pide
                    Firinda pismis asparagus(kus konmaz)

   Yapilisi:Kus konmazlari yikayip iyice kurulayin ve borcam tepside uzerine tuz, karabiber ,az siviyag gezdirip 180 derecede 20-25 dk pisirin.Afiyet olsun....

Ev Yapimi Pide: 2 silme corba kasigi toz maya,1 corba kasigi toz seker,ilik su,1 tatli kasigi tuz,yarim cay bardagi zeytinyag,1,5 su bardagi ilk sut ve aldigi kadar un.

Yapilisi:Ilk once toz mayayi 1 kasik toz seker ve yarim bardak ilik suyla  15 dk bekletin.Maya iyice kabarinca tuz, zeytinyag,ilik sut ,2 bardak ilik suyla karistirip yavas yavas unu ekleyin ve yogurun .Hamurunuz civik bir hamur olucagindan unu dikkatli dokelim .Yogurdugumuz hamuru sicak bir yerde en az 4 saat dinlendirin ve iyice kabarsin daha sonra kabaran hamuru tekrar yogurun ve 1 saat daha bekletin.Ben hamuru tepsiye paylastirdiktan sonra yarim saat daha bekledim.uzerine yumurta sarisi ve bir tatli kasigi yogurt surup,corek otu-susam serptim 180 derecede firinda pisirdim.

Not: Pidenizin uzeri cok kurumasin diye firina dayanikli bir kaseye su koyup firinin arka kismina koymalisiniz. Tarif benden denemesi sizden....afiyet olsun.