17 Şubat 2012 Cuma

Üzümlü Kuki

Bugün sevgili arkadaşımız Selda'ya  kahvaltıya davetliydik kendisi bize hem gözümüzü hem de midemize hitap edicek lezzetli bir masa hazırlamıştı .Masasının detaylarını ve menüsünün istah açıcı tariflerini sizlerle daha sonra paylaşıcam İnşallah.İlk önce benim ona yapıp götürdüğüm kolay ve lezzetli bir tarifi paylaşmak istiyorum .Eline sağlık arkadaşım....

Malzemeler 
  • 100 gr eritilmiş soğutulmuş tereyağ
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 bardak şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı kuru üzüm (10 dk ılık suda bekletilicek)
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı tarçın 
  • 3-4 bardak un
  • 1 su bardağı ceviz içi
Yapılışı: Önce ılık suda beklettiğiniz üzümleri kağıt havlu üzerine alıp kurulayın.Daha sonra yumurta ve şekeri çırpalım ve sırasıyla yağı ,üzümleri.portakal kabuğunu,ceviz içi,tarçın,un-kabartma tozunu katıp hamuru yoğuralım.Hamurdan gelişi güzel parçalar alıp şekil vermeden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım ve önceden ısıtılmış 180 derecede 20 dk pişirelim ve süre bittiğinde tepsiyi mutlaka fırından çıkaralım.Kurabiyelerin pişirme süresini kesinlikle aşmayalım çünkü fırından çıkan kurabiyeler tepside pişmeye devam edicektir eğer fazla pişirirseniz soğuyunca çok sert olucaktır ...AFİYET OLSUN