6 Nisan 2012 Cuma

Uzun Bir Aradan Sonra Tatlısı


Blogumu takip eden arkadaşlar hep aynı resmi görmekten sıkıldığınızın farkındayım fakat bu aralar baharın bütün yorgunluğunu üzerimde hissediyorum doğrusu.Tabiki yine misafir ağırlıyor ve çok güzel sofralara konuk oluyorum fakat resmini çekemeden bitiyor hepsi.Neyse artık yenilenme zamanı deyip yeni tarifleri denemeye başlıyorum.İlk tarifim elma sevenlerin beğeneceği cok hafif bir tatlı deneyenlere şimdiden afiyet olsun.......

Elmalı Tatlı
  • 3/4 adet yeşil elma
  • 1 kilo süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 bardak şeker
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu süt kreması
Yapılışı:Elmaları soyup küp küp dograyın,bir tavada üç-dört kaşık toz şeker ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar pişirin ve istediğiniz kadar tarçın ekleyin ve soğutun.Daha sonra sütü,şekeri,yumurta sarısı,un,ve vanilyayı muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirelim.Ocaktan aldıktan sonra bir paket süt kremasını ekleyip mikserle güzelce 5 dk kadar çırpalım.Soğuyan elmaları kaselere eşit miktarda paylaştırın ve üzerine muhallebi dökün.Rende bademle süsleyin ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.