20 Şubat 2013 Çarşamba

Gül Tatlısı........


    Hamur tatlıları aslında çok ilgimi çeken bir tatlı türü değil ama iyi bir baklavaya kim hayır diyebilir ki...nedense yapımı bana biraz zahmetli geliyor gerçi zahmet olmadan da lezzet olmuyor.
Gül tatlısı da görüntüsüyle hem göze hem de damağımıza hitap eden hamur tatlı çeşidi.. deneyen arkadaşlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun..


Malzemeler :
  • 250 gr tereyağ (Eritilmiş ve soğutulmuş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
Şerbeti İçin : 4 su bardağı şeker , 3,5 su bardağı şeker , su , 3 - 4 damla limon suyu

Yapılışı : Önce şerbeti hazırlayın , 10 dk kaynatın , limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Derin bir kapta tereyağ , yumurta , yoğurt ve sıvıyağını karıştırın. Diğer malzemeleride ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru ikeye bölüp merdana ile 3-4 cm kalınlığında açıp çay bardağı ile kesin. 3 veya 4 adet yuvarlağın yarısı sırt sırta gelicek şekilde dizin ve rulo gibi sarın ortadan ikiye kesin ve tepsiye dizin. Ortasına badem veya fındık koyun. 180 derecede pişirin. Fırından çıkınca üzerine ılık şerbeti dökün...


















Not: Eğer tarifi azaltmak istiyorsanız 125 gram tereyağ ve 2 yumurta kullanın. Diğer malzemeler aynı kalabilir.