28 Haziran 2012 Perşembe

3 cocuklu ve 2 tarif....

Bugun kardesim ve esi sabah erkenden washington`da bir toplantiya katilmalari gerektigi icin sabah erkenden yola ciktilar .Malum butun kizlar benim basimdaydi ve butun gunumuz evde gecmek zorundaydi 'hemen bir gun plani yapip uygulamaya gectik.Aslinda kardesim isterseniz sizde gelin dediyse de bizde hafifden de olsa devam eden jetlag durumlari biraz dusundurdu ve evde kalma fikri daha cazip geldi;Neyse ilk once soz verdigim gibi evin hemen yaninda ki su parkina goturdum (yani sulu park)ama fiskiyeleri acmamislardi ve bizimkiler hayal kirikligina ugradiysalar da yinede oynadilar ve bir saat takilip geri geldik .Daha sonra beraber hamur isi yapicaz dedigim icin hemen kollari sivadim ve elmali turta yapmaya basladik.Bir de burdaki ekmekler bana bayagi sekerli geldigi icin ev ekmegi yapmak istedim ve sonuc....................
Elmali Turta
  • 100 gr tereyag 
  • yarim bardak siviyag
  • 2 yumurta
  • 1 cay bardagi toz seker
  • yarim paket kabrtama tozu
  • aldigi kadar un
ici icin :4-5 elma rendeleyip, bir su bardagi sekerle guzelce pisirip tarcin ve bir avuc ceviz ici ekleyip sogutun.
Yapilisi: Yumusamis tereyag ve butun diger malzemeleri iyice yogurup bekletin .Hamurun  4/1 ayirip buyuk olan parcasini merdaneyle yuvarlak sekilde acin yagladiginiz tart kalibinin icine yerlestirin ve icine elmali harci dokun,geri kalan parcayi ince sekilde acip uzun seritler halinde kesin ve kafes seklinde tartin uzerini kapatin ve 180 derecede uzeri kizarana kadar pisirin.Ciktiktan sonra bolca pudra sekeri dokun .Afiyet olsun......
 Ev Yapimi Tam Bugday Ekmegi

Malzemeler:
1 kilo tam bugday unu
2 yemek kasigi kuru maya
1 veya 2 tatli kasigi tuz ,ilik su

Yapilisi:Ilk once kuru mayayi bir cay kasigi seker ve yarim bardak ilik suyla karistirip 15 dk bekletin
unu ortasini acip tuz kabaran mayayi dokup ilik suyla bir guzel yogurun hamur eline yapisicak kivamda olucak cok sert olmamasi gerekiyor eger cok suluysa da biraz daha un ekleyebilirsiniz.Iyice yogurduktan sonra uzerine temiz bir bez kapatip oda sicakliginda iyice kabarana kadar dinlendirin.Yaklasik 2 saat dinlendikten sonra elinizi yaglayip yagli kagit serdiginiz tepsiye yuvarlak yuvarlak bezeler yapip tekrar 15 dk dinlendirin ve 200 derece firinda iyice pisirin.Sicacik ev ekmeginiz AFIYET OLSUN.....