Elmali Turta
- 100 gr tereyag
- yarim bardak siviyag
- 2 yumurta
- 1 cay bardagi toz seker
- yarim paket kabrtama tozu
- aldigi kadar un
Yapilisi: Yumusamis tereyag ve butun diger malzemeleri iyice yogurup bekletin .Hamurun 4/1 ayirip buyuk olan parcasini merdaneyle yuvarlak sekilde acin yagladiginiz tart kalibinin icine yerlestirin ve icine elmali harci dokun,geri kalan parcayi ince sekilde acip uzun seritler halinde kesin ve kafes seklinde tartin uzerini kapatin ve 180 derecede uzeri kizarana kadar pisirin.Ciktiktan sonra bolca pudra sekeri dokun .Afiyet olsun......
Ev Yapimi Tam Bugday Ekmegi
1 kilo tam bugday unu
2 yemek kasigi kuru maya
1 veya 2 tatli kasigi tuz ,ilik su
Yapilisi:Ilk once kuru mayayi bir cay kasigi seker ve yarim bardak ilik suyla karistirip 15 dk bekletin
unu ortasini acip tuz kabaran mayayi dokup ilik suyla bir guzel yogurun hamur eline yapisicak kivamda olucak cok sert olmamasi gerekiyor eger cok suluysa da biraz daha un ekleyebilirsiniz.Iyice yogurduktan sonra uzerine temiz bir bez kapatip oda sicakliginda iyice kabarana kadar dinlendirin.Yaklasik 2 saat dinlendikten sonra elinizi yaglayip yagli kagit serdiginiz tepsiye yuvarlak yuvarlak bezeler yapip tekrar 15 dk dinlendirin ve 200 derece firinda iyice pisirin.Sicacik ev ekmeginiz AFIYET OLSUN.....