20 Şubat 2012 Pazartesi

Selda'nın Kahvaltı Masası



Boşnak Böreği


Malzemeler:1kilo un ,tuz,ılık su
İçi için:Kıymalı harç (peynirli,veya patatesli harç isteğe bağlı)

Yapılışı:Hamur iyice yoğurduktan sonra bir süre dinlenmeye bırakılır .Daha sonra bezelere ayrılır ve tek tek açılır. Açılan her yufkanın içine kıymayı koyup sigara böreği sarar gibi kenarlarını kapatarak rulo yapın şerit şerit keserek tepsiye yerleştirin.(İsterseniz yufkanın üzerine azıcık yağ sürebilirsiniz.)
                                     
                               
                                                               Köstebek Pasta 



Malzemeler:1 paket hazır kek ,1 paket creme'ole,2 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:Keki 1 yemek kaşığı meyve suyu ile ıslatın,daha sonra su bardağı ile yuvarlak kesin .Soğuk süt ile creme'ole yi muhallebi kıvamına getirin.1 tatlı kaşığı muhallebiyi kestiğiniz kekin üzerine yayın.Kalan kekleri rondodan geçirip muhallebinin üzerini iyice kapatın ,üzerine hindistan cevizi ile süsleyin .

Arzu edenler için krema tarifi:2 su bardağı süt,1 çay bardağı toz şeker ,3 çorba kaşığı tepeleme un,1 paket vanilya,1 paket kem şanti.
Bütün malzemeyi krem şanti hariç pişirin en son krem şanti'yi ekletip iyice çırpın .Kremanın içine damla çikolata ve muz koyabilirsiniz.AFİYET OLSUN