6 Haziran 2012 Çarşamba

Nihayet Yaz Geldi.........

Çok şükür haziran ayının gelmesiyle yaz kendini iyiden iyiye göstermeye başladı.Sizi bilmem ama ben mevsimlerden baharı sevenlerdenim sıcaklarla aram yoktur aslında ama bitmek bilmeyen yağmurlar insanın psikolojini olumsuz etkiliyor nedense hava güneşli olduğunda daha bir mutlu hissediyor ve daha bir enerjik oluyoruz.Bu nedenle mutfakla aram pek iyi degil bu aralar benim gibi kilosuna dikkat eden herkes gibi bende yemek yaparken hafif bir seyler yapmaya çalışıyorum arada tabiiki tatlı yapmaktan vazgeçemiyorum...Bugün sizinle Şeyma arkadaşımın masasını paylaşmak istiyorum güler yüzü ve misafirperverliği için kendine çok teşekkür ediyorum......




Şeyma arkadaşımın kayınvalidesinin yaptığı saray sarması günün favorisiydi herkes cok begendi aslında kendisi afyon lokumu diyormuş ama denemenizi tavsiye ederim....



MALZEMELER:•1 lt.süt
•1 su bardağı un
•1,5 su bardağı tozşeker
•1 paket vanilya
•100 gr tereyağ

Diğer Malzemeler:•1,5 su bardağı hindistancevizi ve ceviz içi
 •1 poşet kremşanti
 •1 su bardağı süt

YAPILIŞI:Bir tencerede un ve şekeri karıştırıp(un topak olmasın diye) sütü karıştırarak yavaş yavaş ekleyelim.Tencereyi ocağa alıp devamlı karıştırarak kaynatalım.Kaynayınca altını kapatıp içine vanilya ve tereyağı ekleyip 15 dakika mikserleyelim.Büyük fırın tepsisine hindistancevizini hiç tepsi gözükmeyecek şekilde yayalım.Üstüne muhallebiyi döküp üstünü düzleştirelim.Bir kasede sütü ve kremşantiyi çırpalım.İyice soğumuş muhallebinin üstüne kremşantiyi yayıp 3,4 saat dolapta bekletelim.Çıkarınca 3 parmak kalınlığında şeritlere keselim.Şeritlerin arasına ceviz parçaları koyarak herbir parçayı bir spatula yardımıyla rulo şekilde saralım.
 NOT:İsterseniz kremşanti sürmeyebilirsiniz...