Şeyma arkadaşımın kayınvalidesinin yaptığı saray sarması günün favorisiydi herkes cok begendi aslında kendisi afyon lokumu diyormuş ama denemenizi tavsiye ederim....
MALZEMELER:•1 lt.süt
•1 su bardağı un
•1,5 su bardağı tozşeker
•1 paket vanilya
•100 gr tereyağ
Diğer Malzemeler:•1,5 su bardağı hindistancevizi ve ceviz içi
•1 poşet kremşanti
•1 su bardağı süt
YAPILIŞI:Bir tencerede un ve şekeri karıştırıp(un topak olmasın diye) sütü karıştırarak yavaş yavaş ekleyelim.Tencereyi ocağa alıp devamlı karıştırarak kaynatalım.Kaynayınca altını kapatıp içine vanilya ve tereyağı ekleyip 15 dakika mikserleyelim.Büyük fırın tepsisine hindistancevizini hiç tepsi gözükmeyecek şekilde yayalım.Üstüne muhallebiyi döküp üstünü düzleştirelim.Bir kasede sütü ve kremşantiyi çırpalım.İyice soğumuş muhallebinin üstüne kremşantiyi yayıp 3,4 saat dolapta bekletelim.Çıkarınca 3 parmak kalınlığında şeritlere keselim.Şeritlerin arasına ceviz parçaları koyarak herbir parçayı bir spatula yardımıyla rulo şekilde saralım.
NOT:İsterseniz kremşanti sürmeyebilirsiniz...