16 Ağustos 2012 Perşembe

Erikli Tart

   Bugün iftar soframızı cok sevdiğim bir arkadaşım ve kızı ile beraber paylaştık.Menü ayarlaması yaparken tatlı olarak ne yapacağımı aslında bir kaç gün öncesinden belirlemiştim.Evde ki erikleri nasıl degerlendiririm diye yemek siteleri karıstırken karşıma bir cok erikli tart tarifi cıktı ama en cazip edici gözükeni Cafe Fernando'nun tarifi oldu ama ben nedense onu yapmaya cesaret edemedim sadece ondan esinlenerek kendi  malzeme listemi oluşturarak tartımı yaptım ...Eğer sizde bu tartı yapmak isterseniz bütün malzemelere sadık kalarak güzel bir lezzet yakalayabilirsiniz....

Malzemeler
  • 10 tane angelika erik
  • 125 gr soğuk tereyağ
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket vanilya -yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (ben tam bugday unu kulllandım)
Yapılışı:Soğuk tereyağ ,şeker,yumurta,zeytinyağı ve diger malzemeleri güzelce yoğurun ve hamurunuz bir kenarda bekletin. Doğradığınız erikleri bir tencereye alıp üzerine 6-7 çorba kaşığı şeker ve az su ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın.Hamurunuzu yağlı kagıt üzerinde tart kalıbınızın şekline göre açın ve soğuyan karışımı güzelce dizin.Eriklerden artan sosu bir kenarda bekletin .Tartı 190 derecede 45 dk pişirin fırında çıkınca üzerine artan sosu dökün .Servis yaparken yanına bir top dondurma eklemeyi unutmayın.AFİYET OLSUN...