Portakallı Yeşil Salata
Mantarlı Krep
Karamelli Zevk-i Sefa Kurabiyesi
Benim favorim bu kurabiye oldu ,tadı süperdi.Bence misafirleriniz şık bir tarif mutlaka denemelisiniz.Yasemin bu tarifi soframız programından almış ve bizim için denemiş ve oldukça başarılı olmuş eline sağlık.Şimdiden AFİYET OLSUN......
Malzemeler:
3 adet yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
1 tutam tuz
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı toz badem
1 su bardağı toz Antep fıstığı
1 paket krema
1 tatlı kaşığı tereyağı
¾ su bardağı toz şeker
1 su bardağı Hindistan cevizi
Yapılışı: Ara dolguyu yapmak için toz şekeri bir tavada iyice karamelize olana kadar karıştırın. Karamel kıvamına gelince önce tereyağını daha sonra kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. 1-2 dk. Pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yumurta aklarına bir tutam tuzu ekleyip kar haline gelinceye kadar, yaklaşık 5 dk. çırpın. Kıvamını aldıktan sonra önce pudra şekerini daha sonra fındık, badem ve fıstığı sırayla, kıvamı bozmadan ekleyin. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla, aralık bırakarak karışımı küçük parçalar halinde yayın. 145 ‘’C’’ de 20- 25 dk. pişirin. Kurabiyeleriniz ılıklaşınca, soğuttuğunuz karamel sosu, iki kurabiye arasına dolgunca sürerek kapatın. Bir tabağa aldığınız Hindistan cevizinin içinde döndürüp karamel sosa yapışmasını sağlayın. Şimdi servise hazırlayabilirsiniz. Bir tanesi asla yeterli gelmeyecek…
Yok böyle bisey inanılmaz bir kurabiye. Ne kurabiyesi bomba bomba... Ellerine saglık. Ben yuvaya getirdim denedi nuriye teyze ve Yasemin Ogretmenim tepkileri "bu nasıl bisey" di... İsik yuvadan tam puan Yasemin hanim :)
YanıtlaSilÇoook çook güzeldi ellerine sağlık arkadaşımızın .
YanıtlaSilafiyet olsun!
YanıtlaSil