9 Nisan 2012 Pazartesi

Bahar Pastası (Çilekli Tart)


Baharın en sevdiğim meyvesidir çilek artık yavaş yavaş manavlarda yerini almaya başladı bile ,tam zamanıdır deyip çilekli tarifleri denemeye başladım.İlk tarifim çileğin lezzetine çok yakıştığını düşündüğüm çilekli tart oldu.Bu tarifin püf noktası yapıldığı gün tüketilmesi çünkü ertesi güne kaldığında üzerindeki meyveler canlılığını kaybediyor ve sularını salıyor. Eğer evdekilerin bitiremiyeciğini düşünüyorsanız sizde benim gibi komşularınıza tattırabilirsiniz emin olun ki bu güzel tatlı herkesi MUTLU edicektir :) :) :)

Malzemeler 
2 yumurta
125 gr. tereyağı
1 p. kabartma tozu
3 çorba k. pudra şekeri
Yarım çay b. buzlu su
Alabildiği kadar un

 Kreması için:
2 su b. süt
4 çorba k. tozşeker
1 çorba k. un
2 çorba k. mısır nişastası
1 yumurta sarısı
1 çorba k. tereyağı (ya da yarım paket süt kreması )ben krema kullandım
Üzeri için:
2 kase çilek
1 çorba k. pudra şekeri
Yapılışı :Önce kreması için tereyağı hariç tüm malzemeleri soğuk olarak tencereye dökün ve karıştıra karıştıra pişirin. Krema soğurken hamuru hazırlayın.Karıştırma kabına 125 gr.tereyağını alın.Üzerine pudra şekerini,kabartma tozunu ekleyin. Yumurtaları kırın. Yarım bardak soğuk suyu da ekleyin. Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurun yuvarlak olarak elinizle bir fırın kabına kenarlarını iyice yükselterek bastırın..180 derecede pişirin. Daha sonra üzerine soğuyan kremayı dökün çilek dilimleri yerleştirin ve pudra şekeri eleyin. İyici ılındıktan sonra dilimleyerek ikram edin. AFİYET OLSUN