Malzemeler
- 350 gr kadayıf
- 1 su bardağı ceviz içi
- 2 adet muz
- 5 çorba kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Yapılışı:İlk önce şerbet malzemesini pişirin ve soğutun daha sonra muzları uzunlamasına ikiye sonra dörde bölün ,kadayıftan bir parça elinize alın arasına bir parça muz ve ceviz içi koyup güzelce sarın.Borcam tepsiye dizin üzerine eritiğiniz tereyağı güzelce yayın ve 200 derece fırına sürün üzeri kızarana kadar kızartın.Çıktıktan sonra soğuyan şerbeti dökün. Diğer tarafta bir tencerede sos malzemesini hepsini karıştırıp pişirin soğuyunca tatlılarıın üzerine servis yapacağınız zaman dökün ..AFİYET OLSUN
muz ve kadayif nasil olur bilmiyorum ama denemeye deger.. ilk defa goruyorum.. kolay gelsin ellerinize saglik...
YanıtlaSil