4 Ocak 2012 Çarşamba

Kış aylarının vazgeçilmezi olan ayvanın en hafif ve lezzetli hali... Cansu'nun tarifi:5 adet ayva,3 su bardağı şeker,1 çay kaşığı gıda boyası 2 /3 adet karanfil ,aldığı kadar su .iç malzemesi 3 adet elme ve tarçın Yapılışı:Ayvaları soyup çekirdeklerini çıkartalım tencereye yanyana dizelim ,elmaları soyup tarçınla karıştırıp ayvaların içine dolduralım üzerine şekeri dökelim,bir çay kaşıgı gıda boyasını 2 su bardağı suyla karistıralım tencereye dökelim çıkartdığımız ayva çekirdeklerimizden 10 tane ayvaların içine atalım ocakta 10 dk kadar pişirelim,daha sonra borcama alalım ve 180 derece fırında iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim üzerine tercihe göre kaymak ile süsleyelim AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder