Artık geri sayım başladı yazık ki son on günün içindeyiz inşallah geriye kalan günlerimizi tam bir şuurla geçirmeyi nasip etsin Rabbim....
İftar menüsu:Ezogelin çorba
Zeytinyağlı barbunya
Karışık kızartama
Paçanga böreği
Kaşarlı mantar
Tavuk sote
Bulgur pilavı
Çoban salata
Muhallebili kadayıf ve burma baklava
Benim yaptığım kadayıf tatlısı
Malzemeler
- 350 g kadar tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için
- 1 lt süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema(200ml)
Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin. Daha sonra şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından cevizi ekleyim ve biraz daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)
Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alın ve 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ekleyin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.
Burma tatlısının tarifini bayram tatlısı olarak yayınlıcam insallah...Hepinize afiyet olsun bol bereketli iftar sofralarınız olsun......
Bensiz iftar yapmişsınız ama ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilHerşey çok guzeldi geceyi düzenleyen bize harika sofra hazırlayan FERDA'ya tatlısıyla da soframıza renk katan EMİNE arkadaşımıza çoooooooooooooook teşekkurler...
YanıtlaSil